Folkeaksjonen mot EU-medlemskap

RELEVANTE LENKER:

 • Lovdata

  Norges Grunnlov 1814:

 • § 1

 • § 112

  Straffeloven:

 • § 83

  Europabevegelsen's beretning 1969-70

  EU er konkurs.

  Independendt UK
  Liberalt nei til EU
  Nei til EU

  Makten deler neppe sine planer med utenforstående, og setter et "paranoya stempel" på sine motstandere, jfr Synnøve Taftø.

  Bastesen's trontale om Bilderbergerne på Stortinget

  Nationens eu-måling

  EØS forræderiet

 • KGB-agent Einar Gerhardsen

  Landsfaderen Einar Gerhardsen var en verdifull KGB agent under kodenavnet "JAN".

  Nå kan vi gravlegge landsfaderen og Arbeiderpartiet for godt. Jonas G Støre har i følge Mitrokhins arkivet kodenavnet "Martin". Så dere ser at det er en "død hest" å bære havre til, ved å stemmer på AP, ja i 77 år. Tror dere de andre partiene på tinget er noe bedre? Nix. Fordi de er tvunget å samarbeide for en fremmed stat på stortinget, nemlig CCCP/RUS.

  Nå må dere samle dere folkens- om et parti- hvis virkelig elsker friheten og Norge?

  «Landsfaderen» er omtalt som konfidensiell KGB-kontakt i avhoppernotater.

  Avgraderte PST-dokumenter forteller at britisk etterretning meldte fra om 35 personer man regnet med var nordmenn omtalt i Mitrokhin-arkivet. 16 av dem ble identifisert i en rapport til Justisdepartementet. Slik så Vasilij Mitrokhin ut da han hoppet av til Storbritannia.

  Slik så Vasilij Mitrokhin ut da han hoppet av til Storbritannia. Foto: Churchill Archives Centre

  POT (Politiets overvåkingstjeneste) sendte aldri noen til Storbritannia for å gjennomgå notatene Mitrokhin hadde forfattet med fare for eget liv.

  Britiske SIS (MI6) forsikret i november 1999 at opplysningene POT hadde mottatt, var alt som fantes om nordmenn og norske forhold. Tre måneder senere vurderte POT i et notat at de 35 omtalte tilfellene «omhandler alle norske borgere som er nevnt.»

  Ved å sammenligne det avgraderte PST-materialet med Mitrokhins egne notater, har vi oppdaget at tallene ikke stemmer. Det er beskrevet over 40 personer i KGB-arkivarens
  maskinskrevne notater.


  To Ap-statsministre omtalt


  TV 2 har sammen med professor Åsmund Egge gransket de avgraderte Mitrokhin-notatene i Cambridge, og kan identifisere statsministre og sentrale Ap-politikere.


  Blant dem er «landsfaderen» Einar Gerhardsen. Ifølge Mitrokhin var Ap-lederen i 1957 en konfidensiell KGB-kontakt med kodenavnet «Jan».
  To av hans statsråder var KGB-agenter: Johan Strand Johansen (NKP) hadde kodenavn «Norman», mens Gunnar Bøe var «Mono».

  Slik beskriver KGBs sjefsarkivar Vasilij Mitrokhin en konfidensiell kontakt:

  GAVE FRA SOVJET:
  Statsminister Einar Gerhardsen bak rattet i bilen av merke Pobeda GAZ-12 ZIM som han fikk i gave under sitt besøk i Sovjet 1955.
  FOTO: NTB / SCANPIX GAVE FRA SOVJET:

  «En konfidensiell kontakt er en person som med full forståelse av sine egne handlinger på en fortrolig måte overleverer hemmelig informasjon til en etterretningsoffiser, eller som utfører andre konfidensielle oppdrag etter anmodning fra en etterretningsoffiser. Etterretningsoffiseren har ikke fortalt den konfidensielle kontakten at han er offiser tilknyttet KGB, men den konfidensielle kontakten bør i mange tilfelle likevel kunne forstå dette av sammenhengen.

  Konfidensielle kontakter utvikles på grunnlag av personlig vennskap, felles interesser eller oppfatninger, og lignende. Den konfidensielle kontakten har ikke inngått noen skriftlige forpliktelser.»


  Etter spionsaken mot Asbjørn Sunde innrettet KGBs Oslo-residentur i 1955 arbeidet mot venstrefløyen i Arbeiderpartiet, skriver Mitrokhin. Ifølge KGB-arkivaren ble det i den forbindelse knyttet kontakt med Trygve Bratteli, Olav Brunvand, «Larsen - stortingsrepresentant fra det regjerende Arbeiderpartiet», «Andersen - ansvarlig medarbeider i avisen Orientering» og en UD-ansatt.

  TV2-nyheter


  Hovedsiden Europabevegelsen's beretning 1969-70 Verdensordenen

  Grunnlovens §§ 1, 112 og Straffelovens § 83

  Folkeaksjonen mot EU-medlemskap

  Siden ble sist oppdatert 12. Apr 2011 13:03:35 PM http:/www./landsforræderi.no